! VOLGENDE NESTJE MEDIUM DOODLES BEGIN 2020 VERWACHT !


Veel Gestelde Vragen

image129

Hoe verlopen de eerste zeven weken van de puppy

 (Neonatale periode, Transitie periode en eerste Socialisatie periode)


In de eerste 7 weken van hun leven krijgt een puppy langzaamaan controle over de zintuigen, ze worden mobieler, krijgen baby tandjes, wennen aan ander eten en worden geheel zelfstandig.


Het leerproces neemt snel toe waardoor het belangrijk is dat de verzorgers specifieke prikkels geven in een - voor de pup - complexe omgeving om gesocialiseerd te kunnen worden tussen de mensen. Tijdens deze periode zijn er een aantal zeer belangrijke lessen die de pup moet leren van moeder en de overige pups.

Dit is de reden waarom puppies op z'n vroegst na 8 weken mogen vertrekken naar hun nieuwe thuis.

Vachtverzorging

Lang niet alle trimsalons weten hoe ze een Labradoodle moeten verzorgen.

Er zjn workshops waarin de specifieke technieken voor de vacht (curly of fleece) van uw hond aan bod komen. Daarna bent u in staat om zelf uw hond te verzorgen of u trimsalon goed te instrueren.

Aanvraag Workshop

Wat is een Australian Labradoodle?

De Australian Labradoodle is anders dan alle andere Labradoodles.

In de begin dagen was de Australian Labradoodle niets anders dan een kruising tussen een Labrador Retriever en een Standaard Poedel. Honden uit deze kruising werden met elkaar meerdere generaties gefokt en staan bekend als "Multi-generational" Labradoodles.

In de jaren 80 begonnen Tegan Park en Rutland Manor - de oprichters van de huidige Australian Labradoodle - voorzichtig enkele andere rassen te mengen in hun Labrador/Poedel kruisingen. Dit deden ze om verbeteringen aan te brengen in o.a. het temperament, de vacht en de grootte van de hond.  De ingebrachte rassen waren o.m. de Ierse Water Spaniel als ook de Amerikaanse en Engelse Cocker Spaniel.  Deze 'nieuwe' Labradoodles zijn met elkaar gefokt en zijn geweldige, intelligente honden met prachtige vachten die behoren tot de meest allergie-vriendelijk hondensoorten.

De Australian Labradoodle Association Europe (ALAEU)  is een vereniging van fokkers van Australian Labradoodles die zichzelf tot doel stelt Australian Labradoodles te fokken met de best mogelijke geestelijke en lichamelijke gezondheid. Het welzijn van de hond staat daarbij voorop en het contact met de klant getuigt van deskundigheid en professionaliteit.

Australian Labradoodle schofthoogte en gewichten:

Standaard: schofthoogte 53 - 60 cm, gewicht 20 - 27 kg
Medium:    schofthoogte 43 - 50 cm, gewicht 12 - 18 kg
Miniatuur:  schofthoogte 36 - 40 cm, gewicht minder dan 9 kg

Australian Labradoodle Temperament

De Australian Labradoodle is geweldig met kinderen, andere honden en eenvoudig te trainen. De Doodle is erg intelligent, sociaal, vrolijk en kan snel nieuwe kunstjes leren. Temperament en betrouwbaarheid zijn de twee meest belangrijke attributen voor deelname aan het gezin. Daarom worden ze vaak als 'hulphond' ingezet.

Allergieën

 De vacht en huid(schilvers) van de Australian Labradoodle geeft voor 98% van de mensen geen allergische reactie.  Er is dus nog een geringe kans dat sommigen hier toch op reageren. Hoeveel last u of uw gezinslid hiervan kan ondervinden is dus niet duidelijk. Mochten jullie besluiten om bij ons langs te komen (zie hieronder) kunnen we zien of er een allergische reactie volgt. Helaas is het dan nog niet duidelijk of dat van onze Doodle zou komen of van de andere hond of kat of van het buitengebeuren (bv hooi).


Wel is het mogelijk om bij bevriende Labradoodle bezitters in Zuid Holland en/of Flevoland langs te gaan om te testen.


Heeft u nog vragen ?


Laat het ons weten en dan delen we de antwoorden op deze pagina !

Stel uw vraag