! VOLGENDE NESTJE MEDIUM DOODLES BEGIN 2020 VERWACHT !


Nest-verslagen & Beelden

Hieronder de weekverslagen met foto's en video's van het nestje geboren op 23 december 2018. 

Week 1 staat helemaal onderaan !

Puppy Nieuws (week 7)

Beste puppie vrienden,


Vandaag de laatste update van het wel en wee van de puppies van Fien want volgende week liggen de meesten in hun eigen mandje in hun nieuwe thuis.


Deze week zijn wij met z'n allen naar de dierenarts geweest. Met z'n 8en in de bench en in de auto op pad! Elke pup heeft zijn chip en 1e vaccinatie (tegen Parvo virus en hondenziekte) en dus Europees paspoort gekregen. Natuurlijk zijn ze allemaal lichamelijk onderzocht en iedereen is met vlag en wimpel door deze keuring gekomen.


Verder hebben ze dagelijks de tuin onveilig gemaakt, gewend aan paraplu's, geborsteld op de trimtafel,  wandelingetje gemaakt met een tuigje om en aan een hondenlijntje. Sommige trokken zich er niets van aan maar anderen vonden het maar niets om een tuigje om te hebben en vast te zitten! Wij zullen dit nog een paar keer oefenen en dan mogen jullie het verder aanscherpen.


Op bijgaand filmpje zien jullie dat de puppy test wordt afgenomen. Helaas staan niet alle pups erop omdat de batterij snel leeg was :(. Elk pupje werd apart in onze gang getest waar zij nog nooit geweest waren. Voor sommigen was het heel spannend om zonder de groep te opereren. Tijdens de test werd o.a. bekeken hoe de hondjes op prikkels reageerden. En als ze iets spannend vonden, hoe ze daar mee omgingen en hoe snel ze van de schrik bekomen waren. Zo werd er gekeken hoe ze reageerde op een paraplu die open gaat, of ze een balletje interessant vonden en wat ze met een langs fladderende prooi deden. Over het algemeen bleek dat ze allemaal mensgericht zijn en dat ze rustig reageerden als ze dwingend geaaid werden. En zoals het het een Australian Labradoodle betaamt hadden ze allemaal een gevoelige inborst waarbij het bij de ene pup sterker aanwezig was dan bij de andere.


Jullie krijgen van je eigen pup een verslagje met daarbij aanwijzingen over de beste begeleiding van je pup.


Begin deze week zullen wij de definitieve toewijzing bekend maken.


Het aftellen is nu echt begonnen !!! 

Video - Puppy Test

Bekijk de video van 10 februari.

Puppy Nieuws (week 6)

Beste Puppy vrienden,


Vorig weekend hebben alle toekomstige baasjes kennis gemaakt met de puppies. Wat een mooie dag was dat waar de hondjes zich van hun beste kant lieten zien en de nieuwe baasjes zo enthousiast waren over zoveel liefs!! Daarna mochten ze een aantal voorkeuren aangeven maar met zoveel moois valt dat natuurlijk niet mee!


Afgelopen week hebben wij een soort honden-buggy aangeschaft die achter de fiets kan maar waarmee we ook de komende weken met alle puppies erin kunnen gaan wandelen! 

Omdat het echt te koud en sneeuwerig was om de hummels naar buiten te laten hebben wij ze kennis laten maken met allerlei verschillende ruimtes binnen ons huis, hebben ze even een tuigje om gehad, zijn ze geborsteld en en is er door diverse bezoekers veel met ze geknuffeld.


En vandaag was het dan eindelijk zo ver!!!! In een hoekje van de tuin, uit de wind en in het zonnetje, hebben de puppies hun eerste schreden buitenshuis gezet. Ze vonden het allemaal erg leuk en gingen direct op onderzoek uit zoals je ook op het filmpje kan zien. Ze klauteren over de steentjes, kropen overal onderdoor en overheen, maakten kennis met het gras. Na ongeveer een half uurtje kropen enkele pups de reisbench weer in waarna we het grut weer naar hun werpkist ruimte hebben gebracht. Daar zijn ze heerlijk en tevreden een dutje gaan doen.


Afhankelijk van het weer komende week zullen wij dit op diverse plekken gaan herhalen. Dinsdag middag gaan wij met zn allen naar de dierenarts waar de pups hun 1e vaccinaties gaan krijgen, gechipt worden en hun Europees paspoort krijgen!


En zondag 10/2 komt Hanneke Reitsma de puppytest afnemen. Zij zal ongeveer van 12 - 15 uur hier zijn dus daarna verschijnt ons laatste verslag op de site!

Video 3 februari 2019

Bekijk de video van hun eerste stappen buiten !

Puppy Nieuws (week 4)

Beste puppy vrienden,


Vandaag zijn onze kleintjes precies 4 weken oud.

Deze week hebben zij de werpkist verlaten en konden ze zelf uit de kist naar de puppyren klauteren. Ze hebben nu ook echt elkaar gevonden en spelen en slapen nu bewust gezamenlijk.


Elke dag laten wij ze nieuwe geluiden horen zoals bv het schuiven van stoelen, radio en tv, gitaarspel, vallende deksel of een  krakend plastic flesje. Hier zullen wij de komende weken mee doorgaan. Ook worden er elke dag andere speeltjes in de ren gezet onder nieuwsgierigheid te prikkelen. 


Diederik heeft twee honden-toilets met kunstgras in de ren gezet zodat de kleintjes daar hun behoeften op kunnen doen. Zodat wij zien dat ze aanstalten maken zetten wij ze snel op de bak zodat zij gaan begrijpen dat dit de plek is waar ze zich mogen ontlasten.

En ik moet zeggen dat de meeste het al gaan begrijpen! Mooie kleine drolletjes sieren nu het kunstgras op de bak. (Die wij dan verwijderen want moeder Fien ziet hier langzaamaan vanaf).


Vrijdag hebben zij voor het eerst een beetje vlees gegeten van Energique. Als snel hadden ze door dat dit heerlijk is en stonden ze met de voorpootjes in de bak elkaar te verdringen voor het lekkers. De frequentie van vlees en later de hoeveelheid wordt langzaam opgevoerd (afhankelijk van hun gewicht). Fientje zal ze steeds minder gaan zogen hetgeen ze helemaal niet erg vindt want ze krijgt een beetje genoeg van die wildebrassen aan haar tepels!


Op zondag 10 februari wordt een puppy test afgenomen. Hiervoor komt Hanneke Reitsma naar Ommeren. Zij zal elk pupje afzonderlijk testen op o.a.  mensgerichtheid, mensvriendelijkheid, stabiliteit etc Hiervan wordt een verslagje gemaakt met een advies inzake aandachtspuntjes pup en een plaatsingsadvies. Jullie kunnen meer info vinden op haar website : www.hannekereitsma.nl.


En volgend weekend is het dan zo ver: eindelijk kunnen jullie komen knuffelen met jullie toekomstige vriend / vriendin voor het leven. We verzoeken jullie dan wel om de schoenen uit te doen als je de kraamkamer betreedt i.v.m. infectiegevaar. De pups hebben dan nog geen vaccinaties gehad dus we blijven voorzichtig. Neem dus warme sokken/sloffen mee!


Geniet van de foto's & het filmpje en tot volgende week.

Video 19 januari 2019

Bekijk de spelende pups + eerste vaste maaltijd !

Puppy Nieuws (week 3)

Beste puppy vrienden,


Afgelopen week hebben onze kleintjes weer een groeispurt doorgemaakt. De oogjes en oortjes zijn nu open hoewel ze nog niet echt goed kunnen zien. Ze reageren nu wel op geluid en maken zelf ook af en toe een geluidje dat lijkt een beetje op grommen of ze laten een hoog blafje / piepje horen... Daarmee steken ze elkaar aan zodat het hele nest van zich laat horen!


Ze hebben inmiddels hun 1e wormenkuur gehad en moeder ook. 

De pups gaan steeds meer op eigen pootjes staan maar een rechte lijn lopen valt nog niet mee! Dit gaat nog echt met vallen en opstaan. Verder proberen ze al een beetje met elkaar te spelen. 

Ze storten zich dan op broertje of zusje en pakken elkaar voorzichtig bij de bek of oortjes. Gelukkig zijn de tandjes nog niet doorgekomen dus het gaat er speels aan toe .


Komende week gaan wij ze rustig aan allerlei geluiden blootstellen omdat de puppies in deze fase geen angstreactie kennen. Ook wordt de ren voor de werpkist geplaatst zodat ze zelf in en uit kunnen klimmen en hun leefwereld kunnen vergroten. We zullen steeds verschillend speelgoed aanbieden zodat ze ook mentaal gestimuleerd worden. Hierdoor leren de pups dat onbekende dingen / mensen / situaties geen bedreiging hoeven te zijn en dat ze daar in de toekomst onbevangen mee om kunnen gaan. En natuurlijk blijft ons gezin en alle bezoekers ze meerdere malen per dag oppakken en knuffelen zodat ze een goede band met mensen opbouwen en onderhouden!


Geniet van het filmpje en tot volgende week.

Video 12 januari 2019

Bekijk de video - featuring Laurien van Buuren (vocals)

Puppy Nieuws (week 2)

 

Beste puppy vrienden,

 

Sinds ons vorige mailtje zijn onze puppies enorm gegroeid. Ze wegen nu bijna allemaal wel drie keer hun geboorte gewicht!! Mama zorgt erg goed voor ze en wij weer voor Fientje zodat zij deze dag-vullende taak goed kan volhouden.


De nageltjes van de pups worden wekelijks geknipt zodat Fien geen last heeft van de scherpe nageltjes tegen haar blote buik als de kleintjes drinken. De oogjes gaan nu langzaamaan een beetje open, te beginnen aan de binnenhoek van het oogje. Sommige maken geen haast en houden ze nog gesloten. Ook zullen ze binnenkort wat kunnen gaan horen.


Deze week hebben we mooie zachte bandjes omgedaan. De meisjes hebben de kleuren oranje, zalm-roze en roze.

De overige kleuren zijn voor de jongens.

Tot deze week tijgerden de hummeltjes nog door de werpkist maar menigeen probeert nu de beentjes te strekken en waggelt wat door de kraamkamer. Morgen zullen zij voor de eerste keer ontwormd worden samen met moeder.


Onze hoffotograaf is gisteren langs geweest en heeft een mooie reportage gemaakt van het hele nest. Het valt niet mee om blinde en dove pups te laten poseren voor de camera!!! De bewegende beelden met bijpassende muziek heeft onze dochter gemaakt!


Geniet ervan en tot volgende week!

Video 5 januari 2019

Bekijk de twee weken oude pups

Puppy Nieuws (Week 1)

Onze pupjes zijn vandaag precies 1 week oud. En wat zijn ze gegroeid. Bijna allemaal wegen ze nu ruim het dubbele van hun geboorte gewicht. 


Fientje heeft zich ontpopt als een lieve zorgzame moeder. Zij reageert op elk piepje of geluidje van haar kinderen. Fien is druk met het zogen maar ook met het masseren van de baby buikjes en het opruimen van de mini uitwerpselen.


Af en toe verlaat zij de werpkist om weer even gezellig bij ons te zijn of een dutje zonder haar kids te doen. Wij hebben de hele week bij de werpkist gewaakt want de kleintjes waren nog zo teer (300 gram) en we wilden niet dat moeder er per ongeluk op ging liggen. Tevens om onze Fien bij te staan in haar nieuwe rol als moeder.


De laatste paar dagen koesteren wij elke pup gedurende 10 minuten tegen ons aan. Hierdoor raken zij alvast gewend aan de geur van mensen zodat dit straks heel gewoon voor ze is !


Er is ook een camera boven de werpkist geplaatst en het beeldscherm nemen we overal mee naar toe ! De komende week zullen de oogjes open gaan en aan het eind van de week de oortjes. Dan breekt weer een nieuwe fase aan.


Bijgaand de foto's van de pupjes - vandaag gemaakt.

Video 30 december 2018

Hier de video van de 1 week oude pups