! Welkom bij Most Adorable Doodles !
! Welkom bij Most Adorable Doodles !
13.Honden en warm weer
8 tips van Medpets
Oververhitting bij de hond kunt u herkennen aan de volgende symptomen: flink hijgen, sloomheid, warm aanvoelen (temperatuur is boven 39 graden). Soms kan uw hond ook gaan braken en overmatig kwijlen. Breng de hond zo snel mogelijk naar een schaduwrijke plaats en koel de hond af door hem nat te maken en natte handdoeken tegen de weinig behaarde buik te leggen. Let op: bedek niet de hele hond met natte handdoeken, de hond kan dan zijn warmte niet meer kwijt. Wanneer de mogelijkheid er is, laat de hond dan in het water zwemmen of liggen. Laat de hond kleine beetjes lauw water drinken en neem daarnaast zo snel mogelijk contact op met een dierenarts!
14. Wandelingen
De richtlijn voor de duur van wandelingen is 5 minuten per maand dat de hond oud is. Dus een pup van 2 maanden mag per dag 10 minuten wandelen.
15. Dierenverzekeringen
Wij zullen - onder voorbehoud van acceptatie door de verzekeraar (Figopet) - voor alle nieuwe hondjes gratis 1 maand basisverzekering meegeven. Deze gaat meteen in i.p.v. na de gebruikelijke 30 dagen wachttermijn! Daarna neemt de verzekeraar contact met jullie op en kan besloten worden om door te gaan of te switchen naar een ander pakket/verzekeraar.
Hier is een link naar Dierenverzekering Vergelijken
De derde maand van het leven van je pup is het meest belangrijke voor de hechting, hersenontwikkeling en training.
Het is aan te raden om vanaf de 10e week naar een puppy-cursus in de buurt te gaan of een online cursus (zoals https://cursussen.puppyopvoeden.nl/de-complete-puppycursus/ ).
Na deze derde maand gaan pups een angstfase in waar traumatische ervaringen een blijvende schade kunnen brengen. Het is belangrijk om de pup veel troostende, positieve ervaringen te geven waardoor hij leert dat de wereld niet zo eng is als deze lijkt. Denk aan het omgaan met heel veel nieuwe mensen, veel verschillende omgevingen & geluiden meemaken. De LICG heeft een handige socialisatie checklist om te raadplegen.
Weken 13 t/m 16
Na 12 weken zou het karakter van je pup redelijk duidelijk moeten zijn. Je weet of hij moedig of angstig is of bazig of stil is, etc.. Tussen 12-16 weken moet het socialisatieproces doorgaan om hem zo compleet mogelijk te maken. Door te spelen met andere betrouwbare honden ontwikkelt je pup goede sociale vaardigheden als ook beperkt bijt-gedrag en goed plas-gedrag. Je pup krijgt nu steeds meer permanente tanden. Je pup gebruikt zijn mond om de wereld te ontdekken en dit kan nogal pijnlijk worden als je niet adequaat ingrijpt. Geef hem 'kauwbaar' speelgoed en corrigeer voorzichtig (meer info hier).
Weken 17 t/m 21
In deze periode kan het zijn dat je pup zijn grenzen aan het opzoeken is en nogal 'stout' gedrag vertoont. Dit is volstrekt normaal - hij blijft zich doorontwikkelen. In deze vijfde maand gaat je pup beseffen waar hij staat in de hierarchie thuis en daarbuiten.
Je kan je pup helpen door je huis “puppy-proof” te maken. Dit zou kunnen betekenen om baby hekjes te gebruiken om enkele looproutes af te sluiten.
Pups op deze leeftijd testen hun 'vlucht reflexen' omdat ze steeds meer aandurven. Positieve versterkings training - naast de wekelijkse puppy cursus - is de beste manier om je pup gelukkig, goed gesocialiseerd en gezond te laten opgroeien.
Weken 22 t/m 26
In deze zesde maand begint je pup er aardig volwassen uit te zien. Maak je geen zorgen er is nog veel puppy-energie aanwezig. Na het succesvol afronden van de plas-training en bijt-training is je pup officieel een tiener en kan de pubertijd beginnen ;)
Socialiseren duurt een leven lang!!
Wij gebruiken cookies om onze website te optimaliseren. Door toestemming te geven zal uw data geaggregeerd worden met die van andere bezoekers. Privacy Policy